Groen nieuws! (2)

24-04-2023 Groen nieuws! Wij vinden het belangrijk om duurzaam te zijn en onze CO2 afdruk zo klein mogelijk te maken en uiteindelijk tot nul te reduceren. Daarom zijn we continue bezig met het groener maken van onze bedrijfsprocessen en producten en houden we je hier met regelmaat op de hoogte over wat wij allemaal doen om onze CO2 afdruk zo klein mogelijk te maken.

Groene meerijstapelaar. De week mochten we onze nieuwe Mitsubishi meerij-stapelaar verwelkomen, letterlijk en figuurlijk een groene machine. Dankzij zijn compacte en wendbare eigenschappen is de Mitubishi stapelaar ideaal voor het verplaatsen van goederen in ons bulkmagazijn. De nieuwste Mitsubishi magazijntrucks zijn voorzien van een krachtige maar energiezuinige wisselstroommotor waarmee je tot maar liefst 2,0 ton kunt heffen tot een hoogte van 7,0 meter. Dat noemen wij efficiënt en zuinig werken.    

Samenwerking GLS Group. Ons partnership met GLS Group als onze logistieke partner is verlengd. Alle pakketten die we aan onze klanten versturen, zijn al jaren in vertrouwde handen van GLS. GLS behoort niet alleen tot één van de betrouwbaarste vervoerders in Europa, maar heeft ook duurzaamheid hoog in het vaandel staan wat wij bij Piri Sport ook erg belangrijk vinden.    

Als toonaangevende logistieke dienstverlener, is de GLS groep zich volledig bewust van haar verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu en de maatschappij. Sinds 2009 beoordeelt GLS haar ecologische voetafdruk waarbij men kijkt naar uitstoot, grondstofverbruik en afvalverwerking. De methode die GLS hiervoor gebruikt voldoet aan de ISO 14064-a norm van het Greenhouse Gas Protocol.  

GLS benadert duurzaamheid op een holistische manier waarbij de sociale ecologische en economische aspecten van maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal staan. Met haar diensten draagt GLS bij aan werkgelegenheid, mobiliteit en betrouwbare levering van goederen. GLS voelt zich verbonden met de samenleving en streeft naar duurzaam en economisch succes en een beter milieu voor toekomstige generaties. Daar kunnen wij ons helemaal in vinden en daarom worden onze handzame pakketten, ook de komende jaren, bezorgd in de elektrisch aangedreven bussen van GLS. 

 

Groen nieuws! (1)   

22-11-2022 Groen nieuws (1) Wij vinden het belangrijk om duurzaam te zijn en onze CO2 afdruk zo klein mogelijk te maken en uiteindelijk tot nul te reduceren. Daarom zijn we continue bezig met het groener maken van onze bedrijfsprocessen en producten.

Led licht volgsystemen in onze magazijnen. Recentelijk werden onze magazijnen voorzien van nieuwe led licht volgsystemen die tot 90% stroom besparen. Slimme sensoren registreren bewegingen in de gangpaden en de “volgen” de orderpickers. Hierdoor gaat het licht daar aan waar de orderpicker loopt en gaat het automatisch weer uit zodra de orderpicker het gangpad heeft verlaten. Afhankelijk van het daglicht zijn de led lampen instelbaar en geven ze altijd het beste licht voor onze orderpickers tegen een minimaal verbruik van energie. Door te letten op de kwaliteit van kunstlicht in onze magazijnen zorgen we ervoor dat verlichting bijdraagt aan een veilige en prettige werkomgeving voor onze werknemers.   

"Groene stickers". Misschien had je onze “groene sticker” op onze verzenddozen al gezien. Sinds enige tijd scheiden en hergebruiken wij de verpakkingsmaterialen van binnengekomen zendingen. Ging voorheen alles nog in de afvalcontainer, kijken we nu naar de hergebruikmogelijkheden. Dozen die niet opnieuw te gebruiken zijn, worden in onze nieuwe shredder tot opvulpapier verwerkt en vervangt het plastic noppenfolie in de dozen als opvulmateriaal. Dozen die nog bruikbaar zijn, worden door ons hergebruikt. Hierdoor kan het zijn dat er een andere reclame/tekst op de doos staat of de doos er iets minder mooi uitziet, maar weet dat we inhoud met evenveel zorg als voorheen voor je hebben ingepakt en dat we hierdoor ruim 2400 liter aan karton afval per week voorkomen.

  

 

 

17-02-2022 SAMENWERKING TEAMNL EN PUSH BRACES VERLENGD TOT PARIJS 2024!


Wij gaan verbouwen!


22-06-2021 - Piri Sport gaat in de steigers. Het is begonnen ....... De komende maanden zitten we in een grote verbouwing en renovatie. Onze twee panden aan het Lentfert in Enschede worden samengevoegd tot één geheel. Inside Interieur & Design uit Enschede nam onze panden van binnen onder handen voor een totale make-over. Dat betekent een flinke verbouwing want alles krijgt van binnen en van buiten nu dezelfde look and feel. We gaan daarbij grondig te werk. Een geheel nieuwe keuken en kantine, meeting rooms, kantoren en zelf een dtp-room met fotostudio zodat we onze klanten altijd snel van goede productfoto’s kunnen voorzien. We passen ons daarbij niet alleen aan bij de groei die we doormaken, maar we willen ook een extra fijne werkplek crieëren voor ons fantastische team van medewerkers. En zeker net zo belangrijk, we doen deze verbouwing zo groen mogelijk met als resultaat dat we onze CO2 footprint verder wordt verlaagd. Dit betekent dat oa maximale isolatie, uitsluitend nog led verlichting en mogelijk zelfs grotendeels zelfvoorzienend door zonne-energie. Een beter milieu, daar zijn we zelf verantwoordelijk voor!


Design by Inside Interieur & Design

Op de e-bike naar het werk (en naar huis).  

04-01-2021 Piri Sport introduceert de e-bike woon-werkfiets voor de haar medewerkers. Begin januari werden de eerste woon-werkfietsen door Ten Tusscher Tweewielers bij Piri Sport afgeleverd. Medewerkers van Piri Sport doen de woon-werk kilometers zo veel mogelijk op de fiets. Fietsen is gezond en het draagt bij aan fittere werknemer, maar op de fiets zijn onze medewerkers ook veel minder vervuilend. De CO2-uitstoot van een e-bike is nog geen 3% van dat van een gemiddelde benzineauto. En zo snijdt het mes aan twee kanten, we houden onze medewerkers 
fit en nemen we onze verantwoordelijkheid door onze CO2-footprint verder te verlagen.We leggen onze woon-werk kilometers af op de Giant Entour E+ e-bike, gekozen tot de beste e-bike van 2021 voor in de stad. Comfortabele e-bikes met een middenmotor. Langdurige ondersteuning en Smart Assist Technology maken deze e-bike simpelweg onweerstaanbaar en zo rijden de medewerkers van Piri Sport op een comfortabele manier, dwars door de stad, van huis naar werk en van werk naar huis.

Één e-bike is “gepimpt” met een extra krachtige accu zodat zelfs onze in Duitsland wonende collega, zonder problemen, iedere dag haar woon-werk kilometers op de e-bike kan afleggen. Ook kleine boodschappen in de stad worden tegenwoordig door ons op de e-bike gedaan, want in de stad is de e-bike net zo snel als de auto. Sta dus niet raar te kijken, wanneer een van onze medewerkers op de e-bike komt voorrijden.

  

Elektronische fluit uit Twente is hit in Europa!

16-07-2020 - Spoorwegbedrijven azen op Enschedese e-fluiten, orders uit tal van landen!

Het iconische mondfluitje van conducteurs is door het coronavirus steeds minder te horen op de perrons. Een sportgroothandel uit Enschede voorziet veel van hen van een nieuwe elektronische fluit. Het bedrijf heeft inmiddels door heel Europa enkele tienduizenden exemplaren verkocht. "We hebben ze al jaren, maar sinds de coronacrisis vliegen ze ineens de deur uit", vertelt Alexander Mulder, eigenaar van Piri Sport. "Het eerste spoorwegbedrijf dat met de e-fluit is gaan rijden, ging internationale ritten rijden. Vervolgens zagen de collega's in andere landen dat en dan gaat het heel snel door heel Europa heen. 


Alexander Mulder - Managing Director Piri Sport 

"Praktische problemen"
Toen de coronacrisis begon, meldde een buitenlands spoorwegbedrijf zich bij de Enschedese groothandel. "Die vervoerder zag in dat de traditionele fluitjes veel bacteriën verspreiden en zocht een alternatief voor de blaasfluitjes en meldde zich vervolgens bij ons", zegt Mulder. "Als conducteurs door die oude fluitjes bliezen, kwamen de bacteriën verder dan anderhalve meter."

Met een druk op de knop klinkt uit de elektronische fluit nagenoeg hetzelfde geluid als uit het traditionele fluitje. Naast de verspreiding van bacteriën is het voor veel conducteurs nu te veel gedoe om op de fluit te blazen: spatscherm of mondkapje afdoen, op de fluit blazen, de kap weer opdoen – en dat bij iedere stop. Het fluitje simpelweg afschaffen gaat niet: het is bij wet verplicht om te fluiten voordat een trein vertrekt.

Ook in Thalys
"Dus er moest een manier gevonden worden om toch op een normale manier te kunnen fluiten", zegt NS-woordvoerder Erik Kroeze. Inmiddels hebben zestien spoorwegmaatschappijen uit verschillende hoeken van Europa de fluitjes besteld. Onder andere de Thalys en de NS gebruiken ze. Iedere NS-conducteur moet straks een e-fluit op zak hebben, wat een bestelling van zo’n 4.000 stuks betekent. Sinds begin deze week fluiten de eerste Nederlandse conducteurs voor vertrek met hun nieuwe fluit.

Bron: RTL Nieuws

Piri Sport met ingang van 1 januari 2020 distributeur van Trace kniebeschermers.

02-01-2020 - Piri Sport breidt uit met Trace kniebeschermers.
Zoals bekend is Piri Sport gespecialiseerd in de levering van ‘eerste levensbehoeften’ voor sporters in de breedste zin des woords. Het bedrijf distribueert een zeer omvangrijk assortiment aan kwalitatief hoogwaardige sportbasics, -accessoires en –veiligheidsproducten van gerenommeerde merken. Onnodig te zeggen dat Trace kniebeschermers naadloos aansluiten bij het bedrijfsbeleid. Het van oorsprong Amerikaanse merk is bij Piri Sport in het goede gezelschap van merken als Push Sports Braces, Sigma hartslagmeters, Molten sportballen en Anniel turn- en balletschoenen.

Eerste kniebeschermer met Teflon coacting
Trace mag beschouwd worden als de eerste ontwikkelaar en producent van een kniebeschermer met Teflon coacting en is de nummer één keuze van vele Europese internationale volleybalteams. Trace kniebeschermers bieden ultiem draagcomfort. Het is geïmpregneerd met gepatenteerde tefloncoating om de duurzaamheid te vergroten bij het glijden op de meeste sportzaalvloeren en doorstaat meer dan 30.000 wrijvingen hetgeen leidt tot minimale slijtage. De 1/2" Foam Padding biedt extra bescherming aan de knie. Het gepatenteerd "Keyhole" -ontwerp aan de zijkanten voor superieure flexibiliteit. Trace is het origineel, vele malen gekopieerd maar nimmer in kwaliteit geëvenaard.

Per direct leverbaar

Piri Sport levert de Trace kniebeschermers per direct uit voorraad in de kleuren zwart en navy.

Bron: diverse media.BluePoint sports braces launched in Europe

  

This week Soraya Breukelaar joined our team as European Sales Director for the BluePoint brand.


BluePoint is your partner in sports braces. Improving sport performance and preventing injuries is our mission. Developed and designed in The  Netherlands in collaboration with athletes and medical professionals  BluePoint offers sports braces that make the difference. By using the  latest materials and production methods, BluePoint sports braces have a  particularly comfortable wearing comfort and offer just that little extra  support. Regardless of whether you wear a sports brace preventively or support in the recovery of an injury, with BluePoint sports braces you get  the best out of yourself, always and everywhere.


Are you interested in becoming a distributor for the BluePoint brand? Get in touch with us! We are open for business and Soraya is looking forward to get acquainted with you.Push Sports verlengt voortzetting met medische staf NOC*NSF

Al sinds de Olympische Spelen van Londen in 2012 bestaat de samenwerking tussen de medische staf van NOC*NSF en Nea International de producent van Push en Push Sports braces. Recentelijk is deze samenwerking met NOC*NSF verlengd tot en met de Olympische Spelen in Tokyo 2020.

Al sinds de Olympische Spelen van Londen in 2012 is het mogelijk voor een grote groep topsporters van TeamNL om Push enkel-, knie-, hand/pols-, schouder-, duim- of rugbraces te bestellen bij Nea International. Van het gebruik van enkelbraces is al in meerdere onderzoeken aangetoond dat dit de kans op een enkelblessure substantieel verkleint.

Recentelijk is de samenwerking met de medische staf van NOC*NSF verlengd tot en met de Olympische Spelen in Tokyo 2020. TeamNL-topsporters met een A-, Selectie- of HP-status komen tot die tijd wederom in aanmerking om Push braces te dragen. 

Nea is erg blij met de voortzetting van deze samenwerking en hoopt dat de Push en Push Sports braces TeamNL in staat stellen om topprestaties te blijven leveren!

Volgens Alexander Mulder van Piri Sport -distributeur van Push Sports Braces- bevestigt de continuering van de samenwerking met de medische staf van NOC*NSF de uitzonderlijke kwaliteit en toegevoegde waarde van Push en Push Sports braces voor onze olympische sporters. Push braces stelt sporters in staat om gezond en veilig te sporten en het beste uit zichzelf te halen.  

Het volledige assortiment Push Sports Braces wordt direct uit voorraad geleverd door Piri Sport.

 

Bron: diverse media Piri Sport onthult nieuwe UEFA Wedstrijdvoetbal!


29-05-2018 - De afgelopen 6 maanden was het het best bewaarde geheim bij de Enschede sportgroothandelaar en importeur Piri Sport maar vandaag trekt het -gelijktijdig met de UEFA op het hoofdkantoor in Nyon- het doek van de nieuwe UEFA Europa League wedstrijdvoetbal.

Piri Sport, distributeur van het Japanse sportballenmerk Molten dat de bal vanaf het seizoen 2018/2019 aan de UEFA zal leveren, spreekt van een heel bijzonder moment waarbij een geheel nieuwe generatie van naadloze voetballen, de handgenaaide voetbal -zoals die zijn oorsprong vindt in 1540(!)- zal vervangen en zijn intrede zal doen op het hoogste niveau van het Europese voetbal.

 “De nieuwe Europa League wedstrijdvoetbal is een doorontwikkeling van de Molten Vantaggio 5000 voetbal waarmee we al drie jaren ervaring” hebben aldus Alexander Mulder van Piri Sport. “De unieke thermische verlijming van de bal vervangt de traditionele stiknaden waardoor door we de rondste voetbal ooit kunnen produceren die ook nog eens minimaal water opneemt. Dit resulteert in een voetbal die ongekende prestaties levert, een bal die een totaal nieuwe dementie geeft aan het voetbalspel, ongeacht de ondergrond waarop wordt gespeeld en de weercondities”.

Kenmerkend voor de nieuwe Europa League voetbal is de lichte “nopjes” structuur die zichtbaar is aan de oppervlakte van het buitenmateriaal van de bal. Volgens Alexander Mulder reduceert dit de turbulentie rondom de bal tijdens de vlucht. “Hierdoor behoort het zogenaamde “zwabberen” van de voetbal tot de verleden tijd. Bijkomende voordelen is dat de bal veel hogere snelheden haalt, niet zwaarder wordt omdat de bal geen regenwater opneemt en op een nat veld niet wordt afgeremd in zijn snelheid. Deze nieuwe wedstrijdbal is een technisch hoogstandje waar we bijzonder trots op zijn!”

De Europa League wedstrijdvoetbal is voorzien van het nieuwe logo van de Europa League de zogenaamde “energy wave” die symbool staat voor de reis die voetbalclubs afleggen door Europa en de hoogte en diepte punten die zij tijdens dit spannende avontuur ervaren. De “energy wave” is duidelijk herkenbaar op de nieuwe Europa League bal en geeft de bal een unieke herkenbaar design hetgeen de bal zeer herkenbaar maakt voor de wedstrijdbezoeker en de kijker aan de buis.

De UEFA Europa League is de grootste competitie van professionele voetbalclubs ter wereld. Elk seizoen nemen meer dan 180 voetbal clubs uit 55 landen deel aan deze competitie en trekt het elk seizoen meer dan een miljard tv-kijkers.

Van de nieuwe Europa League voetbal zal zowel de officiële wedstrijdvoetbal, een range aan trainingsvoetballen, alsmede een replica voetbal leverbaar zijn voor het komende voetbalseizoen alsdus Piri Sport.  

 

Bron: diverse media


MOLTEN WORDT OFFICIËLE WEDSTRIJDBALLEVERANCIER VAN UEFA


27-10-2017 – Eerder deze week heeft de UEFA bekend gemaakt dat het een 3-jarige overeenkomst heeft gesloten met Molten Corporation.


UEFA Europe League

In het kader van deze deal wordt het Japanse sportmerk leverancier van de officiële wedstrijdbal van de UEFA Europe League. Aan dit Europese voetbal-toernooi nemen 55 clubs deel. De uitzendingen van de wedstrijden zijn goed voor ruim een miljard kijkers. Het partnerschap start met het seizoen 2018/2019 en loopt tot en met de UEFA Europe League finale 2021.

Impact op voetbalsport verstevigen
Molten is, naar eigen zeggen, ’s werelds grootste producent van sportballen. Het Japanse bedrijf is er altijd op uit deze positie verder te versterken. Molten doet dit door innovatieve technologieën te combineren met hoogstaand vakmanschap, of het nu gaat om voetballen, handballen, basketballen of volleyballen. De samenwerking met de UEFA betekent dan ook een belangrijk nieuwe stap in het streven van Molten om haar impact in de voetbalsport verder te verstevigen.

“Molten loopt altijd voorop”
Trots op het partnerschap met de UEFA, zegt Kiyo Tamiaki, president en CEO van Molten Corporation: “Molten loopt altijd voorop als het gaat om technologische innovatie en streeft ernaar om de groei en het succes van de UEFA Europa League verder te helpen door het leveren van de beste voetbal, niet alleen voor de UEFA maar voor de totale voetbalgemeenschap.”

In Nederland wordt Molten al sinds jaar en dag gedistribueerd door Piri Sport, dat het volledige ballenprogramma direct uit voorraad kan leveren.Piri Sport

Bron: SportPartner


SPORT 2000 HUISMAN EERSTE NEDERLANDSE PUSH SPORTS EXPERT DEALER

 

03-07-2017 – Afgelopen vrijdag is SPORT 2000 Huisman in Huissen aangesteld als eerste Push Sports Expert Dealer in ons land.


Intensieve training

Dat gebeurde na een intensieve training van het verkoopteam van de sportretailer, dat op de winkelvloer plaatsvond. Bij het dealerschap staat de Push Sports lijn centraal. Het gaat om een volledig nieuw ontwikkelde serie sportbraces die sinds twee weken verkrijgbaar zijn. De Push Sports lijn is ontwikkeld in Nederland door ervaren specialisten, in nauwe samenwerking met sporters en professionals uit de sportwereld. Kenmerkend is het gebruik van hoogwaardige materialen, wat resulteert in ultradunne en zeer comfortabele braces. Ze zijn daardoor bij uitstek geschikt om te dragen in sportschoenen en onder nauwsluitende sportkleding.

Toegevoegde waarde

Omdat het bij deze innovatieve sportbraces om een totaal nieuw blessurebehandelings- en blessurepreventieconcept gaat is een goed en deskundig persoonlijk advies volgens producent Nea International en distributeur Piri Sport onontbeerlijk. Daarom is het Push Sports Expert Dealerschap ontwikkeld. “Met het Push Sports Expert Dealerschap slaan we een brug tussen de sportfysiotherapeut en de fysieke sportretailer”, zegt Alexander Mulder van Piri Sport. “Het Push Sports Expert Dealerschap wordt dan ook alleen toegekend aan sportwinkels die persoonlijke advisering als een belangrijke toegevoegde waarde zien van een speciaalzaak. Daarom zijn we ook bijzonder verheugd SPORT 2000 Huisman in Huissen - als eerste in Nederland - te mogen aanstellen als Push Sport Expert Dealer.”

Het verschil maken
Vorige week dinsdag ontving Lars Huisman van SPORT 2000 Huisman als eerste sportspeciaalzaak in ons land het Push Sports Expert Dealer certificaat. In een reactie zegt Lars: “Wij verkopen die sportartikelen die het verschil kunnen maken voor sporters, de producten waarmee zij het maximale uit hun sport kunnen halen. Achter al onze producten zit dan ook een verhaal en een persoonlijk advies. Daarmee maken wij als sportspeciaalzaak het verschil en binnen die filosofie passen de sportbraces van Push Sports”.


Bron: Sportpartner


PUSH SPORTS: NIEUWE NAAM VOOR NIEUWE SERIE SPORTBRACES


02-06-2017 – Tegelijk met de lancering van een volledig nieuwe serie sportbraces wijzigt de naam PSB Sportbraces in Push Sports.


Ultradun en zeer comfortabel

De nieuwe lijn van 8 braces, waaronder de speciaal voor voetbal ontwikkelde Kicx enkelbrace, is gebaseerd op de nieuwste inzichten als het gaat om materiaalgebruik en productietechnieken voor braces. De nieuwe generatie onderscheidt zich doordat de braces ultradun en zeer comfortabel zijn. Het speciaal geformeerde Push R&D team werkte bij de ontwikkeling nauw samen met diverse sporters en sportzorgspecialisten. De braces sluiten qua functionaliteit nauwkeurig aan bij de wensen van de gebruiker en ondersteunen de gewrichten op effectieve wijze om sporters weer gezond en veilig te laten sporten.

Kicx enkelbrace voor voetbal
Eén van de paradepaardjes van de Push Sports lijn is de Kicx enkelbrace, ontwikkeld om het zwikken van de enkel tijdens het voetballen te voorkomen. De brace is uitgerust met het Prophy X bandsysteem aan de buitenzijde van het enkelgewricht, bestaande uit twee kruislings geplaatste banden die het doorzwikken van de enkel voorkomen. Ondanks de preventieve steun die het systeem biedt, behouden de voet en de enkel hun volledige bewegingsvrijheid, onder andere om een soepele en natuurlijk afrol mogelijk te maken. Tevens behoudt de voetballer het balgevoel. De producent verwacht dat de Kicx enkelbrace ook zijn weg zal vinden naar andere sporters die tijdens de beoefening van hun sport gemakkelijk enkelblessures oplopen.

Gratis app met Sportzorgcoach

Dat bij Push Sports sprake is van een totaalconcept blijkt uit de instelling van een zogenoemde Sportzorgcoach. Wie een Push Sports brace aanschaft kan gratis gebruik maken van de Push Sports app met Sportzorgcoach, die is ontwikkeld in samenwerking met Sportgeneeskunde Nederland. De app helpt geblesseerde sporters letterlijk weer op weg. Ze krijgen nuttige informatie en specifieke oefeningen en tips om de blessure weer onder controle te krijgen of – beter nog – te voorkomen. Tevens kan de sporter contact leggen met medesporters om ervaringen uit te wisselen. En verder kunnen via de app handige productinformatie, instructievideo’s en tips worden bekeken.

Deze maand promotietoer
Sinds een aantal jaren worden de braces van het Nederlandse merk gedistribueerd door Piri Sport. Tijdens de campagneperiode   rond de introductie van Push Sports, deze maand, is Piri Sport met   het Push Sports promotieteam onderweg om sporters in ons land   kennis te laten maken met de vernieuwende braces. De Push   Sports braces zijn vanaf medio juni verkrijgbaar.
.

.

Bron: Sportpartner.

Uitnodiging "PSB Sportbraces wordt Push Sports"

Piri Sport viert 50-jarig bestaan als dé groothandel voor dé sportvakhandel

 

01-04-2017 - De Enschedese sportgroothandel Piri Sport bestaat op 1 april precies 50 jaar. Het is daarmee een van de oudste sportgroothandelaars die ons land kent. Dat is bijzonder in een sector die de afgelopen decennia vele veranderingen heeft gekend. Daarbij is Piri Sport ook nog eens een van de weinige familiebedrijven in deze branche.

Het familiebedrijf van PI-erre en RI-kie Mulder heeft in die soms woelige tijden -altijd en onafgebroken- zijn koers weten te behouden dankzij een sterke relatie met haar leveranciers en klanten. Dat maakt Piri Sport al 50 jaar tot dé groothandel voor dé sportvakhandel; een vertrouwde leverancier van gespecialiseerde A- merken die uitsluitend via de sport-speciaalzaken te verkrijgen zijn.

‘Het is prettig zakendoen met die snelle jongens uit Enschede’ is de slogan waarmee Piri Sport zich rond de eeuwwisseling profileerde. Voor de bekende en succesvolle Enschedese sportgroothandel werd met deze slogan niet alleen tot uitdrukking gebracht dat het een specialiteit had gemaakt van het volledig ontzorgen van de winkelier op het gebied van basissportartikelen en sportaccessoires. De lancering van de slogan luidde vooral ook een nieuw tijdperk in de historie van het familiebedrijf in dat gekenmerkt werd door een veel meer gestructureerd beleid met een heldere toekomstvisie waarbij de klant centraal werd gesteld. Niet toevallig viel deze omslag vrijwel samen met de komst van zoon Alexander Mulder bij Piri Sport,
die sindsdien de scepter zwaait in het familiebedrijf.

Piri Sport viert het 50-jarig bestaan volop met klanten, leveranciers en personeel. “Alleen hadden we dit nooit kunnen bereiken, onze mensen vormen het team waarmee we succesvol zijn. Daarnaast hebben we ook een bijzondere band met onze leveranciers en klanten. Met verschillende van hen doen we al 30 of zelfs 40 jaar zaken. Daardoor is de zakelijke band vaak veranderd in een vriendschappelijke band. Dat zegt veel over onze manier van zaken doen en daarom vieren wij ons jubileum ook graag met hen samen als één grote familie, passend bij ons familiebedrijf.” aldus Alexander Mulder.

Klanten en relaties van Piri Sport zullen in de maand april op diverse manieren wordt verrast en getrakteerd waarbij het centrale thema “50 jaar dé groothandel voor dé sportvakhandel” centraal zal staan. Daarnaast zal Piri Sport met speciale jubileumaanbiedingen haar 50-jarig jubileum extra kracht bijzetten.  


Bron: TV Oost en Huis aan Huis


PSB SPORTBRACES VOOR OLYMPISCHE SPORTERS!

 

24-06-2016 - Sinds januari 2015 heeft Nea International bv met PSB Sportbraces en Push Braces een aanbod voor A, B en HP topsporters. Vanuit dit gezamenlijke initiatief met NOC*NSF wordt deze groep sporters in staat gesteld kosteloos braces te bestellen. Met nog twee maanden te gaan tot de Olympische Spelen in Rio zijn de voorbereidingen momenteel in volle gang. Een pakket Push Braces en PSB Sportbraces is samengesteld voor de sporters en inmiddels gearriveerd in Rio.

NOC*NSF chef arts Cees-Rein van den Hoogenband stond aan de wieg van Push Braces en PSB Sportbraces. Begin jaren ’80 boog hij zich in het over de functionele behandeling van gewrichtsletsel. Hij zocht naar een afgeleide methode van de succesvolle Coumans tapebandage om letsel aan het bewegingsapparaat functioneel te behandelen. Hij was ervan overtuigd dat er een eenvoudiger en gebruiksvriendelijker alternatief moest zijn voor de patiënt, door te ontwerpen met textiel, elastische banden en verstevigingselementen. Zo werd in 1986 Nea International bv opgericht: het begin van de ontwikkeling van Push Braces en PSB Sportbraces. Van den Hoogenband is tot 2006 betrokken geweest bij het bedrijf.

Van den Hoogenband vertelt dat er twee rollen zijn weggelegd voor braces in de topsport: “Ten eerste is er de rol van behandeling bij sportblessures. Op de tweede plaats spelen braces een grote rol bij preventie. Voorkomen is beter dan genezen. Het is van belang dat we onze sporters gezond en heel houden.”

 "Wij zijn trots én verheugd dat we de Olympische topsporters in hun voorbereiding op de Spelen, maar ook op de Spelen zelf, kunnen beschermen en ondersteunen met onze braces", meldt Nea International. "We wensen alle Olympiërs heel veel succes in Rio!"

Bron: TeamNL.org

 

SERIE VAN 500 COMMERCIALS VOOR SHOEPS OP NPO3 START VOLGENDE WEEK


18-03-2016 – Vanaf volgende week tot eind mei worden 500 Shoeps commercials uitgezonden via NPO3. De spots zijn te zien tussen 16.00 en 20.00 uur rondom populaire jeugdprogramma’s als De BZT Show, SpangaS, Jeugdjournaal en Brugklas. Shoeps wordt naar de sportretail gedistribueerd door Piri Sport.


Gemakkelijk, veilig en eigentijds

Shoeps – een Nederlandse vinding – zijn elastische veters die nooit losgemaakt hoeven te worden. Piri Sport noemt Shoeps ‘de grote rage van dit moment’. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat de elastische veters heel functioneel zijn, maar ook doordat ze een hoog modieus gehalte hebben. Schoenen met Shoeps kunnen aan- en uitgetrokken worden zonder de veter vast of los te hoeven maken. Dat betekent, behalve gemak, ook extra veiligheid doordat de veters nooit meer los hangen. Handig voor sporters, gemakkelijk voor kinderen en praktisch voor ouderen, aldus Piri Sport.

“Alle verwachtingen overtroffen”

De serie commercials via de publieke tv-zender is duidelijk bedoeld om het momentum voor wat betreft de populariteit van Shoeps te continueren. “Shoeps heeft vorig jaar alle verwachtingen overtroffen en er kan over een heuse rage worden gesproken. Shoeps wordt zelfs gedragen door BN-ers”, aldus Alexander Mulder, directeur van Piri Sport. Dit jaar is de verpakking vernieuwd om het succes in 2016 een extra boost te geven. Ook is een nieuwe verpakkingseenheid met 8 Shoeps voor de kleinste kinderschoenen en een XL lengte toegevoegd.

Bron: SportPartner.

PIRI SPORT MAAKT BALLEN VOOR WK-HANDBAL
Bron: TC Tubantia 15-11-2015

Uitzending gemist? En je wilt toch alles weten over de nieuwe WK handbal en onze bijdrage hierin?

Kijk dan snel op:
https://m.youtube.com/watch?v=8hyJX3GXSbM

PIRI SPORT BREIDT ASSORTIMENT UIT MET ICE POWER

10-04-2015 – Vanaf 15 april 2015 zijn de producten van Ice Power voor de sportdetailhandel verkrijgbaar bij Piri Sport. Het sportdistributiebedrijf in Enschede levert het complete assortiment per direct uit voorraad.

Als gel en in sprayvorm

Ice Power is een Fins merk dat is gespecialiseerd in spiergel die volledig gebaseerd is op natuurlijke grondstoffen als menthol en eucalyptus. De verkoelende gel, verpakt in lichtblauwe tubes, wordt onder meer toegepast bij overbelaste spieren en spierkrampen en –verrekkingen. Verder kunnen met de gel zwellingen, spier- en gewrichtspijnen en scheenbeen-, kuit-, rug- en knieklachten worden behandeld. Ice Power is ook leverbaar in sprayvorm.

Voor sport en dagelijks gebruik
Ice Power is verkrijgbaar in 75 landen wereldwijd. Het middel wordt door sporters van elk niveau gebruikt, maar ook door mensen die dagelijks last hebben van pijnen. Ice Power is betrouwbaar en kent een veilige en langdurige werking. Het middel werkt pijnstillend en ontstekingsremmend en is herstelbevorderend. Ice Power kan zowel voor als tijdens en na het sporten worden gebruikt. De gel en spray zijn door mensen vanaf 2 jaar onbelemmerd te gebruiken.

Bekend bij professionele gebruikers
Het assortiment van Ice Power omvat verschillende spierverzorgingsmiddelen. Ice Power geniet in ons land vooral bekendheid doordat het veelvuldig wordt toegepast door professionele gebruikers als sportartsen, fysiotherapeuten en masseurs en daarnaast door trainers, sportverzorgers en topsporters. Via dit traject wordt Ice Power steeds bekender bij het grote legioen amateursporters die regelmatig kampen met pijnlijke spieren. Voor Piri Sport is dit een belangrijke reden om de Ice Power producten via de sportdetailhandel beschikbaar te maken voor de consument.

Uitgebalanceerd assortiment

Piri Sport heeft voor haar klanten in de sportvakhandel een uitgebalanceerd assortiment samengesteld van de meest commerciële producten. “We bieden niet alleen de reguliere Ice Power gel en spray aan, maar ook de met Metyl Sulfonyl Methaan versterkte variant die uitstekend geschikt is voor chronische pijnklachten en ook wel een natuurlijke pijnstiller wordt genoemd”, aldus Alexander Mulder, directeur van Piri Sport. “Daarnaast bieden we ook de speciale Ice Power Hot Gel aan, die zorgt voor een goede doorbloeding en de spieren ontspant.” De uitbreiding met Ice Power past volgens Mulder binnen de ambitie van Piri Sport om zoveel mogelijk sporters in Nederland veilig, pijnvrij en zorgeloos te kunnen laten sporten.

Bron: SportPartner


SHOEPS ELASTISCHE VETERS TOT EIND MEI 2.000 KEER OP NICKELODEON


Shoeps-visual1a.jpg20-02-2015 – Deze week is de TV-campagne van Shoeps op Nickelodeon van start gegaan. Tot eind mei is de commercial in totaal 2.000 keer te zien op de TV-zender voor kinderen.

Dé rage voor 2015

Shoeps zijn elastische veters die nooit losgemaakt hoeven te worden. Shoeps zijn niet alleen heel praktisch, ze zijn ook trendy. Volgens trendwatchers vormen de kleurige elastische veters dé voorspelde rage voor 2015. Sinds afgelopen najaar zijn de exclusieve verkooprechten voor de sportdetailhandel in handen van Piri Sport in
Enschede. Volgens directeur Alexander Mulder zijn de verwachtingen hoog gespannen. "Shoeps zijn nu al gespot in de schoenen van BN-ers en vanaf deze week tot en met eind mei zal er op de kinderzender Nickelodeon 2.000 keer een commercial te zien zijn voor Shoeps."


Bron: SportPartner


PSB SPORTBRACES EN KNKV ZETTEN SAMENWERKING VOORT 


13-02-2015 – PSB Sportbraces en het Koninklijk Nederlandse Korfbalverbond hebben besloten hun lopende samenwerkingsovereenkomst te verlengen met een periode van één jaar.


Vernieuwer in sportbraces
Daarvoor ondertekenden Rob Müller, directeur van Nea International, eigenaar van PSB Sportbraces, en Rob Meijer, voorzitter van het KNKV, afgelopen dinsdag een nieuw contract. Het bekende sportverzorgingsmerk blijft hierdoor ‘official supplier’ van het KNKV op het gebied van sportbraces voor de nationale teams. Nea International, gevestigd in Maastricht, staat bekend als een vernieuwer in zowel orthopedische als sportbraces. Het bedrijf maakt een sterke groei door.

Sterke positie uitbreiden
PSB Sportbraces en de korfbalbond zijn al sinds 2007 partners. Nea International is verheugd dat de samenwerking opnieuw wordt voortgezet. “Wij hopen met deze samenwerking de sterke positie binnen de korfbalsport uit te breiden en verwachten middels onze producten een goede bijdrage te kunnen leveren aan preventie en voorspoedig herstel van sportblessures”, aldus Rob Müller.

Schalen met productexperts
“Diverse spelers maken allang gebruik van deze kwalitatief goede braces”, zegt Wim Scholtmeijer, bondscoach van het KNKV. “De komende tijd zal door de staf veel geschakeld worden met de productexperts van PSB Sportbraces om ervoor te zorgen dat alle sporters van Oranje gaan spelen en trainen met de voor hen perfecte brace.”

De PSB Sportbraces worden in ons land verkocht via circa 200 sportspeciaalzaken. De distributie wordt verzorgd door Piri Sport in Enschede.

Bron: SportPartner

PIRI SPORT VERSTERKT POSITIE OP SPORTVERZORGINGSGEBIED MET SPORTBALM

09-01-2015 – Piri Sport versterkt haar positie op het gebied van verzorgings- en gezondheidsproducten voor sporters steeds verder. Per 1 januari 2015 heeft Piri Sport Sportbalm toegevoegd aan het leveringsprogramma.

Meest gebruikte merk in wielersport
Het assortiment van Sportbalm sluit naadloos aan bij het aanbod van de andere A-merken die Piri Sport op het gebied van verzorging, protectie en gezondheid op de markt brengt, zoals PSB Sportbraces, Spenco inlegzolen, Secutex sportverzorgingsproducten en Opro gebitsbeschermers. Sportbalm is een Nederlands merk van oud-wielrenner Rob Harmeling. Het is gespecialiseerd in sportverzorgingsproducten. Met name in de wielersport behoort Sportbalm al jarenlang tot het meest gebruikte merk, aldus Piri Sport.

Tien producten, vier productseries
Door het hoge kwaliteitsniveau van de Sportbalm producten matcht het aanbod in alle opzichten met de andere verzorgingsproducten in het leveringsprogramma van de Enschedese sportdistributeur. De producten zijn veilig doordat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen die de natuurlijke processen in het lichaam stimuleren. Sportbalm biedt een totaalpakket, bestaande uit vier productseries met in totaal tien producten. Red Performance Warming is voor spierverzorging onder natte en koude omstandigheden. Yellow Performance is voor spierverzorging in milde en warme omstandigheden. Green Recovery is voor een sneller spierherstel. Blue Protection is voor huidbescherming en –verzorging.

Steeds meer belangstelling in voetbalsport
Sportbalm is overigens niet alleen populair binnen de wielersport, zo benadrukt Alexander Mulder van Piri Sport. "Professionals binnen de wielersport, zoals het Blanco Pro Cycling Team, het Rabobank Offroad Team en het Sky Pro Cycle Team gebruiken al jaren producten van Sportbalm. Maar ook in de voetbalsport vinden de producten van Sportbalm steeds meer belangstelling en waardering. Onder andere PEC Zwolle en FC Twente zijn gebruiker van Sportbalm."

Groei Sportbalm verder stimuleren
"In 2015 zullen nieuwe initiatieven worden genomen om de Sportbalm producten onder de aandacht van zowel sporters, sportmasseurs en sportfysiotherapeuten als van de sportvakhandel te brengen", vervolgt Mulder. "De uitstekende kwaliteit van de Sportbalm producten, een sterk promotioneel programma en ons krachtige distributienetwerk zijn prima uitgangspunten om de groei van Sportbalm verder te stimuleren. Dit alles passend binnen de ambitie van Piri Sport om zoveel mogelijk sporters in Nederland veilig, pijnvrij en zorgeloos te kunnen laten sporten."

Bron: SportPartner.


PIRI SPORT DISTRIBUEERT SPENCO EN IRONMAN INLEGZOLEN

Piri-Spenco1.jpg
05-12-2014 – Per 1 december 2014 heeft Piri Sport het leveringsprogramma uitgebreid met inlegzolen van Spenco en Ironman. Beide merken passen goed in het portfolio van de sportdistributeur in Enschede.

Focus op A-merken
Zoals bekend is Piri Sport gespecialiseerd in de levering van ‘eerste levensbehoeften’ voor sporters in de breedste zin des woords. Het bedrijf distribueert een zeer omvangrijk assortiment sportbasics, –accessoires en -veiligheidsproducten, waarbij het zich concentreert op A-merken. Onnodig te zeggen dat zowel Spenco als Ironman naadloos aansluiten bij het bedrijfsbeleid. Beide Amerikaanse merken zijn bij Piri Sport in het goede gezelschap van merken als PSB Sports Braces, Sigma, Opro, Stiga, Anniel en Molten.

Eerste inlegzool voor sport

Spenco mag beschouwd worden als de eerste ontwikkelaar en producent van een speciale inlegzool voor sportschoenen. Sportarts Wayman Spence, in 1967 oprichter van Spenco Medical Corporation, verkocht zijn eerste producten aan Nike, dat destijds nog een tamelijk onbekend sportschoenenmerk was. De pionier op het gebied van voetverzorging heeft zich vanaf het begin als doel gesteld innovatieve producten voor te ontwikkelen voor meer plezier en betere prestaties bij het sporten. Het belangrijkste doel van Spenco is nog altijd het vervaardigen van topkwaliteit inlegzolen voor een specifiek doel of voetprobleem.

Per direct leverbaar

De internationale collectie bestaat uit Spenco RX, gel-, Ironman en Active Comfort inlegzolen en daarnaast uit een breed aanbod aan bandages onder de merknaam 2nd Skin. Voordat ze op de markt komen, worden Spenco en Ironman zolen uitvoerig getest, zowel in de praktijk als met behulp van geavanceerde testapparatuur in het laboratorium. Spenco heeft daarvoor de Insole Comfort Index ontwikkeld, in samenwerking met Sport Biomechanics Inc. De Spenco producten zijn primair ontwikkeld voor dagelijks gebruik, terwijl de Ironman zolen specifiek bedoeld zijn voor sportbeoefening. Het complete assortiment Spenco en Ironman inlegzolen is per direct bij Piri Sport uit voorraad leverbaar.

Sterk promotioneel programma

“In samenwerking met Spenco zullen in 2015 nieuwe initiatieven worden genomen om Spenco en Ironman inlegzolen te promoten onder sporters, sportmasseurs, sportfysiotherapeuten en de sportvakhandel”, aldus Alexander Mulder, directeur van Piri Sport. “De uitstekende kwaliteit, een sterk promotioneel programma en een krachtig distributienetwerk zijn prima uitgangspunten om de groei van Spenco verder te ontwikkelen. Dit alles passend binnen de ambitie van Piri Sport om zoveel mogelijk sporters in Nederland veilig, pijnvrij en zorgeloos te kunnen laten sporten
.

Bron: SportPartner.PIRI SPORT BREIDT PORTFOLIO UIT MET SHOEPS ELASTISCHE VETERS
Shoeps-visual1.jpg


28-11-2014 – Piri Sport heeft met ingang van 1 december 2014 de exclusieve verkooprechten voor de sportdetailhandel verworven van Shoeps. Shoeps zijn elastische veters die nooit losgemaakt hoeven te worden.


‘Dé voorspelde rage voor 2015’
Volgens de distributeur in Enschede wordt Shoeps door trendwatchers gezien als ‘dé voorspelde rage voor 2015’. De elastische  veters zijn niet alleen handig en functioneel, maar zien  er ook aantrekkelijk uit zodat ze een hoog modieus gehalte hebben, weet Piri Sport. Zodra ze bevestigd zijn in de schoen, kan deze gemakkelijk worden aan- en uitgetrokken zonder dat de veter losgemaakt hoeft te worden. Los hangende veters zijn verleden tijd, wat vooral sporters zal aanspreken als extra pluspunt. Behalve handig voor sporters, zijn de Shoeps gemakkelijk voor kinderen en praktisch voor ouderen.

2.000 tv-commercials in voorjaar
“De verwachtingen zijn hoog gespannen”, zegt Alexander Mulder van Piri Sport. “Shoeps zijn nu al gespot in de schoenen bij BN-ers en vanaf eind januari tot en met begin april volgend jaar zal er op de kinderzenders Disney XD en Nickelodeon 2.000 keer een commercial te zien zijn voor Shoeps.” Overigens is Shoeps een Nederlandse uitvinding die, zo voorspelt Mulder, in no-time de wereld zal veroveren.

Permanent uit voorraad leverbaar
De Shoeps zitten per 14 stuks verpakt, wat voldoende is voor één paar schoenen. Ze zijn leverbaar in vele kleuren en in multicolour en de adviesverkoopprijs is € 9.95. Bij afname van een toonbankdoos van 96 stuks ontvangt de winkelier tijdelijk gratis een video display meegeleverd. Als N.O.O.S.-leverancier van oudsher, is Piri Sport in staat elke bestelling die vóór 13.00 uur wordt geplaatst, de volgende dag vóór 13.00 uur te laten bezorgen.

Bron: SportPartner.

MOLTEN LEVERT OFFICIËLE BAL VOOR WK HANDBAL 2015 IN QUATAR

25-07-2014 – De Men’s Handball World Championship Quatar 2015 wordt gespeeld met ballen van Molten. Het is de eerste keer dat het Japanse merk de officiële bal levert voor een WK handbal voor heren.

‘For the real game’

Molten is één van de grootste producenten van sportballen ter wereld. Het bedrijf vervaardigt al sinds 1958 kwalitatief hoogwaardige ballen voor voetbal, handbal, basketbal en volleybal. Niet voor niets presenteert het merk zich met de slogan ‘For the real game’. Molten is dan ook verheugd dat het de officiële wedstrijdballen mag leveren voor dit grote internationale toernooi dat van 15 januari tot en met 1 februari 2015 wordt gehouden in de golfstaat.

Snel, dynamisch en fel
Alexander Mulder van Piri Sport, al vele jaren distributeur van Molten in ons land, laat weten dat voor het toernooi een bal met een speciaal design is ontwikkeld, gebaseerd op het topmodel X5000. De Quatar bal, voorzien van een dynamisch design, is eerder deze week officieel gepresenteerd. Het ontwerp appelleert aan eigenschappen die kenmerkend zijn voor het moderne handbal, te weten snel, dynamisch en fel. Dat de X5000 internationaal beschouwd wordt als een bal van wereldklasse, bleek eerder dit jaar al uit de overeenkomst die Molten sloot met de International Handball Federation. Bij alle wedstrijden die in IHF verband worden gespeeld, wordt gebruik gemaakt van de X5000.

Bron: SportPartner


PIRI SPORT WORDT EXCLUSIEF DISTRIBUTEUR PSB SPORTBRACES
 
23-05-2014 – Piri Sport is vanaf 1 juni 2014 de exclusieve distributeur van PSB Sportbraces voor de sportdetailhandel in Nederland. PSB past uitstekend in het hoogwaardige merkenportfolio van het Enschedese bedrijf.

A-merken direct leverbaar uit voorraad. Piri Sport is volledig gespecialiseerd in de distributie van A-merken met een specialisatie in een bepaalde productcategorie. Mede daardoor heeft het al tientallen jaren bestaande sportdistributiebedrijf een uitstekende naam in de Nederlandse sportretail. Een groot aantal sportzaken met een algemeen of gespecialiseerd assortiment behoort tot de vaste afnemers van Piri Sport. Het leveringsprogramma omvat ruim 1.000 producten van merken als Stiga (tafeltennis), Sigma (hartslagmeters), Harrow (darts), Opro (gebitsbeschermers), Molten (sportballen), Anniel (turn- en balletschoeisel) en Wowow (reflectiekleding). Het bedrijf levert direct uit voorraad, binnen 24 uur.

Secutex verder als subdistributeur. Door het ruime aanbod in merken en producten die de sporters bescherming bieden past PSB Sportbraces naadloos in het assortiment van Piri Sport. Het van oorsprong Nederlandse merk staat bekend als leverancier van hoogwaardige producten voor blessurepreventie en –behandeling. In samenwerking met producent en merkhouder Nea International ontwikkelt Piri Sport dit jaar nieuwe initiatieven om PSB Sportbraces te promoten onder sporters, sportfysiotherapeuten, sportmasseurs en de sportvakhandel. De huidige distributeur, Secutex Sportverzorging, wordt voor PSB Sportbraces subdistributeur van Piri Sport en blijft daarmee betrokken bij de verkoop van het PSB assortiment.

Foto: Alexander Mulder, Piri Sport (l.) en Rob Müller, Nea International, ondertekenen de distributieovereenkomst.

Bron: SportPartner